Huawei inverter napelemes rendszerekhez – amit tudni érdemes

A Huawei inverterek nem hiába örvendenek akkora népszerűségnek a napelem piacán. A kínai gyártóóriás nem pusztán a telekommunikációs ipart tarolta le nemzetközi szinten – és tarolja mind a mai napig –, hanem a napenergia szektort is. És tegyük hozzá, hogy abszolúte érthető okokból!

A Fronius és a SolarEdge inverterek mellett a Huawei a harmadik név, ami a legtöbbször felmerül napelemes rendszer telepítésekor. Nyilvánvalóan nem hiába! A több mint 180 ezer alkalmazottal (köztük 80 ezer kutatófejlesztővel) bíró Huawei 170 országban az egyik legnépszerűbb elektronikai gyártóvá nőtte ki magát a hosszú évek során.

Ezzel egy innovatív és példaértékű vállalattá válva – méghozzá a napelem inverterek szintjéről is nézve. Így a Huawei inverter is egy biztos és hosszútávú befektetés, ha napelemes rendszer telepítésén gondolkozik.

A pontosság mindenek előtt

A fenti számok és dolgozók alapján egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy a Huawei nem végez félmunkát. A pontosságot tartják szem előtt –a minőség és az ügyfelek elégedettsége mellett persze. A 15 kutató- és fejlesztőközpontban a lehető legprecízebben és legkörültekintőbben járnak el a fejlesztés és a gyártás során. Így biztosítva azt, hogy egy biztos beruházás legyen termékeikből, ne valamilyen idő előtt elromló selejt.

A különféle Huawei okostelefonok mellett az inverterek is egy közel tökéletes minőséget képviselnek.

Nézzük a számokat!

Az általános adatok és számokat tekintve a Huawei inverterek fázisszáma 3. Ez amiatt tekinthető fontosnak, hiszen az 5kW-nál nagyobb teljesítményű inverterek csak 3 fázisú kivitelben készülnek el. A súlya alig haladja meg a szűk 20 kilogrammot, mérete pedig 525 x 470 x 166 mm. A munkapontjai számát tekintve 2, amely lehetővé teszi, hogy eltérő tájolás esetén is maximális teljesítményt nyújtson.

Hűtését tekintve természetes, ezáltal nincsen a panelben ventilátor. Ez többek között a zajcsökkentést is előnyben részesíti, hiszen egy még halkabb működést biztosít. A záródióda, vagyis a leválasztó kapcsoló az inverterben található. A Plug & Play integrált akkumulátor pedig egy különleges interfésszel rendelkezik, ami a későbbi akkumulátoros csatlakozási lehetőség biztosítását könnyíti meg nekünk, felhasználóknak.

Most akkor melyiket válasszam?

Arra a kérdésre viszont, hogy a Fronius, a SolarEdge és a Huawei közül melyik invertert kellene jelenleg választani, nehéz válaszolni. Nem amiatt, mert nem lehetne ilyen-olyan okokból kifolyólag egy sorrendet felállítani, hanem amiatt, mert minden napelemes rendszer más és más. Nincsenek nagy és kirívó különbségek természetesen, de mégis érdemes mérlegelni a saját házunk és fogyasztásunk miatt a fennálló lehetőségeket.

Emiatt mi azt ajánljuk, hogy érdeklődjenek! Keressenek fel, kérdezzenek rá, mondják el, mit gondolnak. Az ingyenes helyszínfelmérés után pedig biztosra tudunk mondani egyet a legjobb és legminőségibb napelemes inverterek közül. Keressenek minket bizalommal telefonon vagy emailen egyaránt!

Leave a comment