Huawei inverter napelemes rendszerekhez – Smart&Hibrid

A Huawei inverterek nem hiába örvendenek akkora népszerűségnek a napelem piacán. A gyártóóriás nem pusztán a telekommunikációs ipart tarolta le nemzetközi szinten, hanem a napenergia szektort is. A legtöbb általunk telepített napelemes rendszerhez Huawei invertert használunk, aminek az oka, hogy ezek az inverterek már nem csak okosak, de hibridek is. 

Az inverter a napelemes rendszerünk “agya” – a Huawei évtizedekre tervezte

Egy napelemes rendszer évtizedekre szóló befektetés, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen invertert választunk hozzá. A Huawei invertereiben nincsen gyorsan kopó eszköz, ami meghibásodhatna, nincsen LCD kijelző, sem gomb, így az inverterekben nem kell alkatrészt cserélni. Minimálisra vették a meghibásodási lehetőségeket, hogy a lehető leghosszabb élettartamot tudják biztosítani.

TÜV által tesztelt: éves meghibásodási arány < 0.5%
Magas rendelkezésre állás akár 99.996%

A Huawei inverterekre alapból 10 év garancia jár, ez bővíthető 5, vagy akár 10 évvel is.

Huawei Hibrid inverterek 

Az új HUAWEI M1 HIBRID inverterekhez már akkumulátor is csatlakoztatható, így a megtermelt, de fel nem használt áramot képes leszel tárolni, akár áram kimaradás esetére, vagy hogy teljesen függetlenedj az áramszolgáltatótól. Akár utólagosan is tudsz akkumulátort kötni az inverterre, évekkel a napelemes rendszer telepítése után. Most még drágábbak az akkumulátorok, de ahogy fejlődik a technológia, pár éven belül már megtérülő befektetés lesz.

  • 2x TÖBB TELJESÍTMÉNY, energiatároló csatlakoztatására előkészített, hatékonyabb energiafelhasználás
  • Egy 5KTL inverter képes egyszerre 5 kW AC kimeneti teljesítményre és 5 kW akkumulátor töltésre is
  • Az akkumulátorok folyamatosan fejlődnek, így később már nagyobb teljesítményű terméket is köthetünk a rendszerünkre

Akár 30%-kal több energiatermelés az optimalizáló használatával

Elképzelhető, hogy a tetőd árnyékos, vagy osztott (a napelemek csak több tetőfelületre helyezhetőek fel), esetleg a dőlés szögük más, ilyenkor lesz hasznos a FusionSolar Smart napelemes megoldásai, melyek segítéségével kiküszöbölhetőek a helyszín negatív adottságai. 

SUN2000-450W-P optimalizáló

  • Egyszerűsíti a beruházást, csökkenti a működési költségeket, mivel kevesebb eszközt kell kezelni, nincsenek felesleges cserealkatrészek
  • Illeszkedik minden 60 és 72 cellás szilícium kristályos napelemhez
  • Mind fektetett és álló telepítési módot is támogat az 1,2 m hosszú AC kábelnek köszönhetően
  • Monitorozható a napelemes rendszer teljesítménye, e mellett látható azok teljesítménye egyenként, vagy a meghibásodás is
  • Mesterséges intelligenciával támogatott ívzárlat megszakító: pontos ívhiba-észlelés, szupergyors ívzárlat védelem az inverter kikapcsolásával 0.5 másodperc alatt, így inverterünk biztonságban van.
  • A helyszíni hibahely-keresés idejének és költségének 80%-a megspórolható a pontos ívhiba-pozíciónálással
  • 25 év garancia az optimalizálóra

Optimalizáló nélkül
Minden napelem teljesítményét limitálja a leggyengébben működő napelem

85% 90% 90% 90%

Optimalizálóval
Minden string függetlenül képes a legmagasabb teljesítményt nyújtani a magasabb termelésért.

85% 100% 100% 100%

Fontos: nem minden esetben szükséges az optimalizáló, amennyiben a tetőd nem osztott, nem árnyékolja be fa, vagy más épület, tárgy, akkor az optimalizáló nem indokolt. A Huawei inverterek esetében, nem szükséges minden panelhez csatlakoztatni az optimalizálót, így van lehetőség, csak az árnyékkal fedett panelek optimalizálására, ezzel csökkentve a rendszer költségét. Egyébként az optimalizáló ára bruttó 20.000 Ft/db, így a napelemes rendszered árát lényegesen meg tudja emelni, viszont ennek számos előnye is van, így minden esetben a felmérés során dől el, hogy szükséges e nálad alkalmazni. 

FusionSolar applikáció – monitorozható teljesítmény

Minden telepítés végén, mikor beüzemeljük az invertert, letöltjük az ügyfél telefonjára a Huawei inverterhez tartozó applikációt. Az alkalmazás segítségével pontosan látható lesz, hogy éppen mennyi áramot termel a napelemes rendszerünk. A későbbiek során napi, havi, vagy éves lebontásban is láthatjuk majd, hogy mennyi áramot termelt a napelemes rendszerünk, vagy segítségével észlelhető az is, ha a rendszer hibás.

Minden általunk átadott rendszer esetében betanítjuk az alkalmazás használatát, mely igazán izgalmas tud lenni, ha már látunk termelési adatokat. 

Nézd meg ezt a kis videót, melyet egyik ügyfelünknél készítettünk egy Huawei Smart&Hibrid Inverterről:

Leave a comment