Mennyi idő a napelemrendszer telepítése?

A napelemes rendszer telepítése előtt az egyik legnagyobb visszatartó erő az, hogy rengetegen tartanak az elhúzódó munkálatoktó és attól, hogy az otthonuk környéke szinte építési területté válik.

Ha te is elgondolkodtál már a napelemes rendszer telepítésén, de lelki szemeid előtt hosszú hónapokig tartó felfordulás, malteres vödrök egymás hegyén-hátán fekvő rendetlen halmaza és a házat körbebástyázó állványzatok, idegőrlő ügyintézési folyamat és megtépázott idegek szerepeltek, akkor engedd meg, hogy eloszlassuk a félelmeidet.

Elsőként az elhúzódó munkálatokról ejtsünk pár hasznos szót: abban az ideális esetben, ha a tetőd megfelel a kívánalmaknak és nincs szükség szerkezeti munkálatokra vagy a tetőfedés javítását célzó munkálatokra, a napelemes rendszer telepítése családi házak és otthonok esetében jellemzően már 1 munkanapon belül készen is van.

Ez persze csak a jéghegy csúcsa, hiszen előtte még a szakszerű és teljeskörű tájékoztatásra, az igény- és helyszínfelmérésre, valamint a szükséges engedélyek beszerzésére, esetleg hitelügyintézésre is szánni kell egy kis időt.

A napelem telepítés menete:

1. lépés: Az érdeklődés jelzése

Esetleg ajánlatkérés – igénylés leadása. Ez az a pont, amikor te jelzed felénk e-mailben vagy telefonon, hogy napelemes rendszer telepítésén gondolkozol.

2. lépés: Ingyenes szaktanácsadás és tájékoztatás

Az igénylésed leadását követő 24 órán belül felvesszük veled telefonon keresztül a kapcsolatot és elmagyarázzuk a napelemes rendszer működését, az ügyintézés menetét, valamint minden felmerülő kérdésedre választ adunk.

3. lépés: Helyszíni szemle és igényfelmérés

Időpontegyeztetést követően szakembereink segítségével felkeresünk téged ott, ahová a napelemes rendszeredet szánod. Megnézünk mindent, amire az igényeknek megfelelő napelemes rendszered megtervezéséhez, szakszerű telepítéshez és az árajánlat elkészítéséhez szükségünk lesz. Erre a lépésre jellemzően már az érdeklődésed jelzését követő 3-5 munkanapon belül sor kerül.

4. lépés: Árajánlat megküldése

Az előzetes igényfelmérést követő 2 munkanapon belül megküldjük az igényeidre szabott árajánlatot. Ebbe belefoglalunk mindent, amit a napelemes rendszer kiépítése megkövetel: a napelem panelek, az inverter, a tartószerkezetek, a kábelek, a tervezés, a kivitelezés árát. Valós árakat fogsz látni – rejtett költségek nélkül.

5. lépés: Tervezés és műszaki engedélyeztetés

Miután rábólintottál az árajánlatra, megkezdődik a napelemes rendszered tervezési, majd engedélyeztetései folyamata. Ezek a feladatok a te idődet egyáltalán nem veszik igénybe, hiszen a hivatali ügyintézést és a szolgáltatókkal való egyeztetést is magunkra vállaljuk. Megkímélünk attól, hogy felesleges órákat tölts el a várakozással, sorban állással – ez a mi feladatunk, hiszen pontosan tudjuk, melyik hivatalba mikor milyen papírt vagy engedélyt kell benyújtani.

6. lépés: Napelem rendszer telepítése

A napelemes rendszer tényleges kivitelezése csupán 1 munkanapot igényel és minimális felfordulással jár. Végeredményben, a körültekintő felmérésnek és tervezésnek köszönhetően ez a végső mozzanat meg a leggyorsabban.

Összességében, az áramszolgáltatóval, a hivatalokkal, bankkal folytatott ügyintézést leszámítva elmondhatjuk, hogy akár 60 napon belül működésre kész állapotban lehetne a saját fotovoltaikus rendszered.

Arra azonban mindenképpen felhívnánk a figyelmedet, hogy vannak olyan folyamatok, amelyek hossza sajnos nem rajtunk múlik: ilyen például a hitelügyintézés vagy az engedélyeztetési, illetve csatlakozási dokumentációk elfogadtatása.  Ez bizonyos esetekben valóban idegőrlő lehet, de ezeket a csatákat mi fogjuk megvívni helyetted.

Leave a comment