MArad a szaldó 2021 június 30 után is!


Napelem rendszer 50%-os állami támogatással
Családoknak már ez is lehetséges

2021-ben startol az otthonfelújítási program, melynek keretében akár a te családod is igénybe veheti az 50%-os állami támogatást. Ebben az átfogó cikkben bemutatjuk, hogyan és milyen feltételekkel veheted igénybe a támogatást, illetve hogyan aknázhatod ki a benne rejlő lehetőségeket napelemes rendszered kiépítésére – akár 0%-os önerővel is. Lépésről lépésre segítünk neked abban, hogy gyermekeidet és unokáidat környezettudatos otthonban nevelhesd fel.

Marad a SZALDÓ elszámolás 2021 június 30 után is!

Továbbra is marad a szaldó elszámolás, ez nagyon jó hír, hiszen lehetővé teszi, hogy egy jól megtervezett napelemes rendszer teljesen nullázza a villanyszámládat. Július 1-től is szaldó elszámolással tudsz szerződést kötni az áramszolgáltatóddal, ha új napelemes rendszert telepítesz és igénybe veszed az állami támogatást. Az otthonfelújítási program marad az eddigi változatlan feltételekkel, melyekről lentebb olvashatsz. Részletekért keresd kollégáinkat!

Otthonfelújítási program családoknak – mit érdemes tudnod róla?

 Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter 2020. november 18-án jelentette be az a 2021. január 1-től induló, gyermeket nevelő családokat támogató otthonfelújítási program részleteit. A bejelentést követő héten már a Magyar Közlönyben is megjelent az 518/2020. (XI.25) számú kormányrendelet , így a támogatás részleteire is fény derült.

Meglévő otthon felújítása

 Az otthonfelújítási program keretében már meglévő otthonodat tudod felújítani, korszerűsíteni, bővíteni vissza nem térítendő állami támogatás segítségével. Ez lehet akár egy szoba hozzátoldása a már meglévő épülethez, épületgépészeti munkálatok elvégzése, az elektromos hálózat korszerűsítése, a nyílászárók cseréje, illetve olyan szokásos lakásfelújítási munkálatok elvégzése, mint a festés, parkettázás, burkolatcsere. És persze akár a napelemes rendszered kiépítése.

Maximum 3 millió forintig vehető igénybe

Az otthonfelújítási program keretében a felújítási költségek maximum 50%-át állja az állam, maximum 3 millió Ft értékig. A a Magyar Közlönyben megjelent rendelet értelmében a támogatást olyan Magyarország területén fekvő ingatlanok után lehet igénybe venni, ami lakás vagy lakóház fő rendeltetés szerinti jelleggel szereppel a nyilvántartásban.

Ez lehet lakás, családi ház, de akár tanya is. Ami fontos, hogy akár egyedül igényled a támogatást, akár a pároddal együtt vennéd igénybe, legalább 50%-os tulajdonrésszel rendelkezz a felújítandó ingatlanban. Az otthonfelújítási programban utófinanszírozással vehető igénybe a támogatás. (Ennek ellenére 0%-os önerővel is belevághatsz napelemes rendszered kiépítésébe.)

További kikötés még, hogy neked és a támogatásra jogosult gyermekednek, illetve együtt igénylés esetén a párodnak is legalább 1 éve már a felújítandó ingatlan legyen a bejelentett lakhelye. Illetve a felnőtt igénylőként se neked, se a párodnak ne legyen semmilyen köztartozása – figyelem: a KHR lista ebbe nem számít bele.

Mi a helyzet, ha már éltetek a CSOK-kal és babaváró hitellel?

Az otthonfelújítási támogatás CSOK, valamint babaváró hitel mellett, illetve az után is igényelhető. Ami fontos, hogy a számlázás rendben legyen: vagyis egyetlen számlát csak egyszer lehet elszámolni. Érdemes résen lenni, hiszen ezeket a számlákat az Államkincstár szigorúan ellenőrizni fogja.

1200x900-Enphase_Happy_Family_solar_HERO_1440x600-1067x800
are-solar-panels-right-for-your-family-1260x630px

INGYENES FELMÉRÉS

Ingyenes helyszíni felmérés, konzultáció, ajánlat készítés, tapasztalt szakértőnkkel. Ez az ami elengedhetetlenül fontos a jó döntéshez.

24 ÓRÁS VÁLASZADÁS

Töltsd ki az ajánlatkérő űrlapunkat, és kérj árajánlatot egyedi igényeid alapján. Garantáltan 24 órán belül felvesszük veled e kapcsolatot!

TELJESKÖRŰ ÜGYINTÉZÉS

Az engedélyeztetésen át a pályázati támogatáson keresztül a  rendszer teljes kiépítéséig mindent elvégzünk.

Kik vehetik igénybe az otthonfelújítási támogatást?

Szerencsére viszonylag széles körben igényelhető a családok otthonfelújítási támogatása, hiszen a program célja az, hogy valódi segítséget nyújtson a gyermeket nevelő családok és háztartások számára. Ebbe pedig a kormányrendelet megállapítása szerint a korszerű, felújított otthon is beletartozik.

Ennek értelmében a családok otthonfelújítási program támogatását azok a családok vehetik igénybe, ahol:

 • legalább egy 25 év alatti gyermeket nevelnek és a gyermek együtt él a családdal,
 • a rendelet szerint már a 12 hetes magzat is gyermeknek számít,
 • 25 év feletti gyermek után igénybe vehető a támogatás, amennyiben a szülővel együtt él megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékkal élő gyermeke,
 • valamint olyan szülők, akik jogosultak a GYOD-ra, vagyis a gyermekek otthongondozási díjára.

 

 

Amit a költségek és a munkálatok tervezésekor érdemes szem előtt tartani, az az, hogy attól függetlenül, hogy hány gyermek van a családban, az otthonfelújítási támogatás csupán egyetlen egyszer vehető igénybe.

A fentiek mellett egyébként további kikötés még:

 • a magyar állampolgárság,
 • a büntetlen előélet,
 • a köztartozás-mentesség,
 • az igénylést megelőzően legalább egy éves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie az igénylő/k/nek, de ez a munkaviszonyon kívül akár felsőoktatási, valamint külföldi jogviszony is lehet (a 365 napos folyamatosságot csak maximum 30 napos megszakítás törheti meg),
 • a támogatás elbírálásánál a nyugdíj mellett végzett bejelentett munka minden formáját figyelembe veszik,
 • a támogatás csupán egyszer vehető igénybe minden család számára, abban az esetben is, ha esetleg több gyermeket nevelnek.

Természetesen joggal merült fel benned a kérdés, hogy mi a helyzet akkor, ha olyan családként vennétek igénybe a támogatást, akiket igencsak megtépázott a koronavírus. És persze a nyomában érkező gazdasági nehézségek is.

Ebben az esetben sincs minden veszve, mivel a Magyar Közlönyben megjelent rendelet ezt a helyzetet is tisztázza. Az 518/2020. (XI.25) számú kormányrendelet kimondja, hogy azoknak a személyeknek, akik a koronavírus miatt veszítették el a munkájukat nemcsak a munkaviszonyból származó jövedelmüket veszik figyelembe, hanem az utolsó három hónapban kapott álláskeresési járadék összegét is.

INGYENES FELMÉRÉS

Ingyenes helyszíni felmérés, konzultáció, ajánlat készítés, tapasztalt szakértőnkkel. Ez az ami elengedhetetlenül fontos a jó döntéshez.

24 ÓRÁS VÁLASZADÁS

Töltsd ki az ajánlatkérő űrlapunkat, és kérj árajánlatot egyedi igényeid alapján. Garantáltan 24 órán belül felvesszük veled e kapcsolatot!

TELJESKÖRŰ ÜGYINTÉZÉS

Az engedélyeztetésen át a pályázati támogatáson keresztül a  rendszer teljes kiépítéséig mindent elvégzünk.

FONTOS KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Jogos a kérdésed: mi a helyzet a már felújított vagy felújítandó ingatlan adás-vétele esetén?

Abban az esetben, ha élsz az állami támogatással, de később úgy hozza a helyzet, hogy eladod – eladjátok az ingatlant, az állami támogatást nem kell visszafizetned, hiszen ezt vissza nem térítendő formában vehetted igénybe és nincs röghöz kötöttségi kikötés.

Azt azonban vedd figyelembe, hogy hiába igényelne az új otthonotok is egy kisebb-nagyobb felújítást, arra már nem tudod újból felvenni a támogatást – akkor sem, ha idővel esetleg 1-2 további gyermekkel gyarapodott a család létszáma. Az otthonfelújítási program ebből a szempontból nézve rendkívül szigorú: az általa nyújtott támogatást csupán egyszer lehet megigényelni.

Más a helyzet akkor, ha olyan ingatlant vásárolsz meg, amelynek az előző tulajdonosa az otthonfelújítási támogatás keretében már felújított ezt-azt az ingatlanon. Mondjuk hozzátoldott még 2 szobát az épülethez vagy kicserélte a már korszerűtlen nyílászárókat.

Ebben az esetben – ha te korábban még nem éltél a támogatással és megfelelsz a fenti feltételeknek – semmi sem akadályoz meg abban, hogy igénybe vedd a támogatást. Te is ugyanúgy bővíthet tovább az ingatlant, végrehajthatod a burkolatcserét, vagy átállhatsz a napelemes rendszerre, tovább zöldítve a családi otthont.

Apropó, ha már család: nem csak a házaspárok vehetik igénybe a támogatást

Mivel az élet a legnagyobb rendező, ezért a kormányrendelet nem csupán a házaspárok által nevelt gyermek után ítéli meg a támogatást. Házaspárokon kívül ugyanis élettársi közösségben élő családok, valamint egyedülálló szülők is igénybe vehetik az otthonfelújítási program által biztosított támogatást.

Kicsit összetettebb a kérdés megítélése elvált szülők esetében, hiszen itt minden attól függ, hogy a gyermeket esetleg megosztva nevelik-e a szülők, vagy az egyik szülő kizárólagos gondviselője a gyermeknek.

Abban az esetben, ha a gyermeket megosztva nevelik, akkor a szülők akár osztozhatnak is az otthonfelújítási támogatáson. Természetesen semmi sem kötelező: amennyiben az egyik szülő anyagi helyzete megengedi, akkor hozzájárulhat ahhoz, hogy a másik szülő vegye igénybe teljes mértékben a támogatást.

Akkor azonban, ha az anya vagy az apa egyedül neveli a gyermeket vagy gyermekeit, akkor ő lesz az, aki megosztás nélkül jogosult az otthonfelújítási programban biztosított támogatásra. Ez a státusz azonban se lefelé, se felmenő rendszerben nincs hatással a megítélhető támogatás mértékére.

Ezekre veheted fel – többek között – a vissza nem térítendő otthonfelújítási támogatást

Ahogy azt már fentebb is említettük, igencsak széles a paletta, amire az akár 50%-os mértékű, vissza nem térítendő otthonfelújítási támogatást megigényelheted. Természetesen lehetetlenség lenne mindent tételesen felsorolni, azonban annak érdekében, hogy lásd a lehetőségeidet, hoztunk neked néhány szemléletes példát.

A nyílászáró – azaz ablakok, valamint a kültéri és beltéri ajtók – cseréjén, a festési és mázolási munkálatokon kívül az otthonfelújítási támogatást felhasználhatód például:

• közmű bekötésre, kialakítására, cseréjére, ha esetleg a víz, a csatorna, a gáz vagy az áram nem lenne bevezetve az ingatlanba, vagy már korszerűtlen lenne a rendszer,
• az otthonotok külső és/vagy belső szigetelésére (de nemcsak hőszigetelésre, hanem hangszigetelésre is felhasználható),
• nyílászáró csere esetén nemcsak az ajtók vagy ablakok cseréjére, hanem párkányok kialakítására, küszöbcserére, rovarháló, spaletta, redőny és biztonsági rács felszerelésére és/vagy cseréjére,
• fűtéskorszerűsítésre,
• az ingatlan bővítésére, például plusz 1-2 hálószobával, fürdőszobával, angol wc-vel, esetleg galéria kialakítására stb.,
• az alapozás megerősítésére,
• nem lakás céljára használható helyiségek – mondjuk nyárikonyha, tároló, mosókonyha – felújítására,
• nem lakás céljára használható helyiségek – például terasz, loggia, erkély, előtető vagy télikert – kialakítására,
• de szóba jöhet még kazánvásárlás, bojlervásárlás, klíma kialakítása és/vagy cseréje,
• garázsfelújításra,
• tetőfelújításra vagy tetőcserére,
• olyan asztalosmunkánkra, amelyekkel beépíthető bútorok kerülnek az ingatlanba, esetleg lehetővé teszik a konyhai gépek cseréjét,
• kerítés építésére,
• illetve komplett napelemes rendszer vásárlására, kialakítására, esetleg bővítésére, napkollektorok beszerzésére.

Abban az esetben, ha gyermeked mozgáskorlátozottnak minősül, lehetőség van arra is, hogy a az ingatlan és környéke akadálymentesítésére használd fel a támogatást, vagy annak egy részét. Ezek ugyanis nem vagy-vagy munkálatok, a fentiek közül akár többet is kombinálhatsz egymással.

Mitől függ az otthonfelújítási támogatás mértéke?

Alapvetően azt mondhatjuk, hogy a vissza nem térítendő állami otthonfelújítási támogatás mértéke nem lehet magasabb a költségek 50%-ánál, de a támogatás összege semmiképpen nem lépheti át a 3 millió Ft-os értékhatárt.

Azonban arra az igénylés és a munkálatok tervezése során is figyelni kell, hogy a támogatás a szakemberek által elvégzett munkát helyezi előtérbe, a saját kezű felújítást nem támogatja. A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet értelmében ugyanis az otthonfelújítási támogatás fele-fele mértékben vehető igénybe az anyagköltségre és a munkadíjra.

Mit jelent mindez a gyakorlatban?

Első körben azt, hogy ha munkadíjra 0 Ft-ot tudsz elszámolni, akkor az igénybe vehető állami támogatás mértéke is 0 Ft lesz. Ezért írtuk fentebb, hogy a saját kezű, családon belüli felújításokat nem támogatja a rendszer.

Alapvetően akkor jársz a legjobban és akkor tudod a maximális 3 millió forintos támogatási összeget megigényelni, ha a felújítás számlákkal alátámasztható teljes költsége 6 millió Ft környékén mozog.

Amennyiben ezen belül úgy oszlanak meg a költségek, hogy az anyagköltségre 4 000 000 Ft számolható el, míg a munkadíjakra 2 000 000 Ft, akkor megigényelheted a maximális támogatási összeget. Ebben az esetben ugyanis érvényesülni tud az a feltétel, hogy az anyagköltség és a munkadíj fele-fele arányban legyen jelen a támogatásban, 1 500 000 – 1 500 000 Ft-tal, így az igénybe vehető támogatás mértéke eléri 3 000 000 Ft-ot.

Abban az esetben, ha a felújítás teljes költsége 5 millió Ft és ezen belül például 4 000 000 Ft az anyagköltség és 1 000 000 Ft a munkadíj, az igénybe vehető támogatás mértéke 2 000 000 Ft lesz. Mégpedig azért, mert hiába lenne a teljes költség alapján 2 500 000 Ft a támogatás, ha a munkadíj költsége miatt mind anyagköltségként, mind munkadíjként maximum 1 000 000 Ft-ot számolhatunk el.

Akkor pedig, ha a munkadíj például 0 Ft, a támogatás mértéke is 0 Ft lesz, mivel nem tud teljesülni a kormányrendelet azon kitétele, hogy a támogatás fele-fele mértékben fedezze az anyagköltséget és munkadíjat. Ez a kitétel attól függetlenül is érvényes, hogy az anyagköltség akár több millió forintos kiadást jelenthet.

Az otthonfelújítási programban való részvétel, a támogatás igénylésének menete

Mivel az otthonfelújítási program utólagos finanszírozású, ezért a támogatás iránti igényt is csak a munkálatok elvégzése és a számlák kifizetése után, de legkésőbb 2022. december 31-ig lehet benyújtani.

Amint készen vagy tehát a felújítási, bővítése, korszerűsítési munkálatokkal, 60 nap áll majd a rendelkezésedre ahhoz, hogy összeszedd a kiadásaidat és a munkálatok elvégzését igazoló számlákat, szerződéseket és egyéb dokumentumokat és benyújtsd őket az Államkincstárnak. Abban az esetben, ha többféle felújítást végeztél és több számlát adsz le, akkor az igénylési határidő kiszámításánál a legutolsó kifizetési időpontot fogják alapul venni.

A támogatás iránti igény leadását megteheted:

 • az Államkincstár által üzemeltetett elektronikus felületen (az elektronikus azonosításodat, vagy együtt igénylés esetén mindkettőtök elektronikus azonosítását követően),
 • postai úton,
 • vagy személyesen, a Kormányablakon keresztül.

Ne feledkezz meg arról, hogy a támogatás iránti igénynél igazolnod kell azt, hogy jogosult vagy az 50%-os állami kedvezményre. Éppen ezért, a vonatkozó számlákon és vállalkozói szerződéseken kívül szükséged lesz még:

 • igénylőként – illetve együtt igénylés esetén a pároddal együtt – hatósági igazolványokkal kell igazolnod, hogy a támogatásra való jogosultságnál figyelembe vett gyermekkel már legalább 1 éve közös háztartásban éltek a felújítandó ingatlanban,
 • a felújítandó ingatlanban való, legalább 50%-os tulajdonrészed igazolására,
 • amennyiben egy legalább 12 hetes magzat után vennétek igénybe a támogatást, a várandósgondozási könyv vonatkozó részére VAGY a kezelőorvos által kiállított igazolásra a várandósság tényéről és annak időtartamáról, emellett még egy igénylői nyilatkozatot is be kell nyújtani arra vonatkozóan, hogy az élveszületést követő legkésőbb 60 napon belül a születési anyakönyvi kivonat is csatolva lesz,
 • amennyiben sajnos halvaszületésre vagy elvetélésre kerül sor, az erre vonatkozó dokumentációt is csatolni kell,
 • örökbefogadott gyermek esetén a Gyámhatóság véglegessé vált engedélyező határozatát kell csatolni,
 • 25 éven felüli gyermek esetén pedig a gyermek megváltozott munkaképességről szóló orvosszakértői igazolásra, vagy a GYOD megállapításáról szóló járási vagy fővárosi hivatal határozatára, valamint a súlyos fogyatékosságról – mozgáskorlátozottságról szóló igazolásokra,
 • ha korábban éltél a CSOK-kal vagy babaváró hitellel, azok dokumentációjára (a számlák összevetése miatt).

Mindenesetre, ahogy elvégezted a papírmunkát és leadtad az igénylésedet, valamint a fent említett dokumentációkat az Államkincstárnak, nekik 30 napjuk lesz arra, hogy elbírálják a kérelmed jogosságát. Amennyiben az Államkincstár úgy dönt, hogy jogos az igénylésed, akkor az elbírálás 30 napos határidejét követő 5 napon belül elutalják a számodra megítélt támogatási összeget.

Itt azonban még nincs vége a dalnak. A kifizetést követő 6 hónapon belül ugyanis a kijelölt kormányhivatalnok fogja ellenőrizni, hogy a felújítás ténylegesen megvalósult-e és valóban abban a formában, illetve azoknak a költségeknek megfelelően, ahogy az igénylésed mellékleteiben le volt írva.

A jogosulatlanság, mint kérdés

Mivel az ördög nem alszik, előfordulhat, hogy valaki jogosulatlanul veszi igénybe a támogatást. Amennyiben ez az Államkincstárnál is megállapításra kerül, úgy felszólítják az igénylőt az összeg visszafizetésére.

Akkor azonban, ha erre kerül sor, akkor már nemcsak a teljes támogatási összeget kell visszafizetni, hanem annak kamattal növelt összegét. Minderre az államháztartásról szóló törvény biztosít lehetőséget az Államkincstárnak.

Ha most azt kérdeznéd, hogy mi minősül jogosulatlan igénybevételnek, mondanánk néhány példát:

 • ha olyan munkálatról nyújtottál be számlát, ami nem lett elvégezve,
 • vagy, ha úgy vetted igénybe a támogatást, hogy nem vagy arra jogosult, nem felelsz meg a feltételeknek.

Ne hagyd veszni az állami támogatást: a napelemes rendszer az egyetlen 100%-ban megtérülő befektetés

Tapasztalataink szerint azt mondhatjuk, hogy 8-10 évre van csupán szükség ahhoz, hogy a minimum 25-30 éves használatra tervezett napelemes rendszer visszahozza az árát. Ráadásul még ez a hosszúnak tűnő 25-30 éves időtartam sem jelenti azt, hogy ezt követően hirtelen leállna a rendszered.

Így nemcsak azért éri meg napenergiával megtermelni az otthonod ellátásához szükséges áramot, mert ezzel környezetkímélő üzemmódra váltod a háztartásod és függetleníted magad a folyton változó energiaáraktól. Persze érthető módon, ez sem elhanyagolható szempont.

Emellett azonban a napelemes rendszer megtérülése is bizonyítja, hogy a fotovoltaikus rendszer a bankbetétnél is jobb hosszú távú befektetés. (Erről bővebben és számokkal alátámasztva, ITT olvashatsz.) Még akkor is, ha időnként egy kis karbantartásra szorul a rendszer, vagy egy-egy panelt esetleg ki kell cserélni benne.

A 2022. december 31-ig, napelemes rendszerre és napkollektorokra is igénybe vehető, vissza nem térítő állami támogatással most te is korszerűsítheted a családi otthont. Megteremtheted az alapjait egy környezetbarát, egyszersmind költségtakarékosabb életnek, amiért még az unokáid is hálásak lesznek. Ne hagyd veszni ezt a vissza nem térő lehetőséget. A Solarzone-nál mindenben segítünk neked: veled leszünk a nulladik lépéstől egészen az utolsóig.

Így lesz napelemes rendszered 0 Ft önerővel

Amit a támogatás igénybevétele és a napelemes rendszer kiválasztása előtt mérlegelned kell

Tudjuk, hogy a napelemes rendszer kiépítése nem olcsó mulatság. A bekerülési költsége már egy kisebb rendszernek is jellemzően millió forintos tétel, amit pedig még inkább meg tud emelni az, ha a napelemes rendszernek helyet adó tetőt esetleg fel kell újítani, újra kell szigetelni, le kell cserélni a tetőfedést, vagy a szerkezetét kell megerősíteni, hogy biztonságosan megtartsa a rendszert.

Emellett természetesen a költségeket tekintve az sem mindegy, mégis mekkora napelemes rendszerre lenne szükségetek, mire használnátok a jelenben és mire később? Például elképzelhető, hogy most még csak a szokásos háztartásokra jellemző áramfogyasztást kellene biztosítania a napelemes rendszernek, de később talán már a fűtést, a medencefűtést és még a családba később érkező elektromos autók töltését is biztosítania kellene.

A költségek szemszögéből nézve fontos kérdés az is, hogy hálózatra visszatápláló vagy szigetüzemű lenne-e a rendszer? Hagyományos, esetleg inkább a jobb, kiegyensúlyozottabb teljesítményt biztosító smart – vagyis teljesítmény optimalizálót használó – napelemes rendszert szeretnél?

Ezeket a szempontokat mérlegelve kell meghoznod a döntésedet, bár az otthonfelújítási program segítségével most nem kell kompromisszumot kötnöd. Hiszen, ha családilag megfeleltek a feltételeknek és szükséges, akkor előbb felújíthatjátok a tetőt, majd még a jelenlegi és jövőbeli igényeiteknek is megfelelő napelemes rendszert is kiépíttethetitek.

Napelemes rendszer 0% önerővel

Az otthonfelújítási programban elérhető támogatás mértéke talán már elég ösztönző lehet a nagyobb kiadással járó felújítások elvégzésére – annak ellenére is, hogy a támogatás utólagos finanszírozású. Abban az esetben sem kell erről lemondanod, ha például a napelemes rendszer kiépítéséhez szükséges önerő jelenleg nem áll rendelkezésedre.

Ebben az esetben ugyanis személyi kölcsönnel vagy más, erre a célra is felhasználható hitellel is fedezheted az önerőt vagy annak egy részét. A hosszadalmasnak gondolt banki ügyintézés ne tartson vissza, hiszen a SolarZone-al mindent egy kézben tudhatsz.

Nemcsak a napelemes rendszered megtervezésében, a fotovoltaikus rendszer elemeinek – mint amilyen a napelem panel, az inverter, a kábelezés, a tartószerkezet stb. – beszerzésében és telepítésében segítünk neked, hanem az áramszolgáltatóval kapcsolatos ügyintézésben és a hitelügyintézésben is.

Egykapus megoldásokra törekszünk, ezért mindent egy kézben tartunk. Így tesszük számodra is gyorsabbá, egyszerűbbé és kényelmesebbé az egész folyamatot, a szaktanácsadástól, helyszínfelméréstől, a tervezéstől és árajánlattételtől kezdve, az áramszolgáltatós bürokrácián és hitelügyintézésen át a rendszer telepítéséig bezárólag.

Banki partnereinkkel együttműködve lehetőséged lesz arra, hogy a napelemes rendszer önerejét is biztosítsd, majd a megítélt támogatás végösszegéből előtörlesztheted, de végtörlesztheted is a hitelt.

Vegyük fel a kapcsolatot és találkozzunk személyesen!


Teljes napelemrendszer kivitelezés garanciával

A SolarZone-nál nemcsak magasan képzett szakemberekkel, de a legjobb márkákkal dolgozunk. Ilyen például a napelemes rendszerek nemzetközi szinten is etalonnak számító SHARP, Solar Edge, Huawei és Fronius.

Ingyenes helyszíni felmérés, konzultáció, ajánlat készítés, tapasztalt szakértőnkkel. Ez az ami elengedhetetlenül fontos a jó döntéshez. Fontos, hogy nem kerül semmibe és nem kötelez semmire. Ha úgy gondolod, szívesen látnád a részleteket, kérd cégünk ingyenes felmérését, árajánlatát. Munkatársunk felkeres és mindent megbeszélhettek.

  Napelem tudástár 

  Minden, amit tudnod kell a napelemekről